Strängnäsrevyns ensemble 2019

Anna-Lena Skoog Clazon

Anna-Lena Skoog Clazon

Revyns primadonna som underhållit vår publik sedan starten för 33 år sedan. Hon älskar inte bara att stå på revyscenen, utan även att skrapa tandsten i hennes yrke som tandhygienist. A-L har en förkärlek för bubbel och bågar och dominerar på wordfeud. På scenen briljerar hon på att spela gammal tant, diva och sjunga i tonarten F. Vi hoppas att Anna-Lena står på vår scen i minst 33 år.

Magnus Myllis

Magnus Myllis

Asfaltsläggare med egen firma, som kör runt i den fetaste bilen i stan. Han har komiken i kroppen och ingen i publiken kommer undan ett skratt när han är i farten. Förutom att stå på scenen så är Myllis en hejare på att spela golf, han har bara ett litet handikapp. Magnus är en skicklig manusförfattare som år 2018 kom till final i Revy-SM med två egenskrivna nummer och vann den ärofyllda Karl Gerhard-hatten.

Peter Lövegard

Peter Lövegard

Gymnasieläraren som har ett förflutet som både regissör och producent för bland annat Strängnäsrevyn. Han började sin karriär i revyn som myggpåsättare, men fick snabbt avancera till både aktör och manusförfattare. Vann Povels penna år 2009 för sina fyndiga texter. Peter är en nybliven springentusiast och ett magicspelande Elvisfan.

Brita Johansson

Brita Johansson

Revyräven som startade karriären i Strängnäs ”knatterevy”, gick vidare till ungdomsrevyn ”Mersmak” och klättrade för 17 år sedan upp till Strängnäsrevyn. Brita är en chipsälskande musikalnörd, som under många år även var revyns koreograf. År 2009 fick hon det ärofyllda Parnevikstipendiet. Hon jobbar på företaget Emma Israelsson och driver eget tillsammans med syrran. Men bäst gör hon sig i jobbet som ideell revystjärna!

Roger Andersson

Roger Andersson

Killen som skrev sina två första revynummer 2017 och gick till Revy SM-final med båda och vann med sin monolog Gillis Fritz. Roger är en glädjespridare som alltid har en vits i rockärmen. Förutom att han briljerar på revyscenen och skriver grymma texter, så spelar han i trubadurbandet RAOL och jobbar på friskolan Asken. Några känner nog igen honom från fotbollsplanen, där han tidigare var en stjärna.

Cecilia Larsson

Cecilia Larsson

Ett nyförvärv som vi handplockade från förra årets entréservice. En berest tjej som bland annat bott på exotiska platser som Jamaica, Kenya och Vansö. I fyra år jobbade Cicci som reseguide och destinationschef på Fritidsresor. Idag pluggar hon Utveckling och internationellt samarbete på Södertörns högskola. Cicci har komiken i generna och vi är jätteglada över att hon flyttat upp på scenen i år.

Lovisa Clazon

Lovisa Clazon

Uppvuxen i kulisserna på Strängnäsrevyn då hon följt med mamma Anna-Lena på repetitionerna sen hon var 2 veckor gammal. Lovisa är inne på sitt 7:e år på scenen och har på senare tid även börjat skriva både sketch- och sångnummer. När Lovisa inte spexar loss så arbetar hon på företaget Emma Israelsson. Hon är en fotbollsnörd som gillar öl och chips och är en hejare på dialekter. Om hon ska utmana sin mamma i antal revyuppsättningar så har hon bara 26 år kvar att spela.

Annica Hultin Näsman

Annica Hultin Näsman

Strängnästjejen som äntligen hittat tillbaka till stan. Några av er kanske har njutit av hennes skönsång på Viking Cinderella, där hon jobbar som kryssningsvärd. När hon är på fastlandet så gör hon Strängnäsborna fina i håret på Salong no20. Annica har tidigare synts på scenen i bland annat Vetlandarevyn och i Strängnäs ungdomsrevy. Nu är hon återigen redo att möta den härliga Strängnäspubliken

Johan Dunér

Johan Dunér

Han är tillbaka, allas vår Johan Dunér. En teknikfantast som har en gedigen verktygslåda i garaget. Jobbar till vardags som gymnasielärare och ordförande för lärarnas riksförbund i Strängnäs. Under sitt tidiga vuxenliv turnerade han runt i världen med Up with People och spelar idag i bandet Coverups. Han är en fena på stämsång och det är inte alls omöjligt att få höra honom spela på sin hemmasnickrade flygel i årets revy.