STRÄNGNÄSREVYNS ENSEMBLE 2020

Anna-Lena Skoog Clazon

Anna-Lena Skoog Clazon

Revyns primadonna som underhållit vår publik sedan starten för 34 år sedan. Hon älskar inte bara att stå på revyscenen, utan även att skrapa tandsten i hennes yrke som tandhygienist. A-L har en förkärlek för bubbel och bågar och dominerar på wordfeud. På scenen briljerar hon på att spela gammal tant, diva och sjunga i tonarten F. Vi hoppas att Anna-Lena står på vår scen i minst 34 år.

Roger Andersson

Roger Andersson

Killen som skrev sina två första revynummer 2017 och gick till Revy SM-final med båda och vann med sin monolog ”Gillis Fritz”. Även under 2019 gick han till Revy SM-final med sketchen ”Att komma till Scott”. Roger är en glädjespridare som alltid har en vits i rockärmen. Förutom att han briljerar på revyscenen och skriver grymma texter, så spelar han i trubadurbandet RAOL och jobbar på friskolan Asken. Några känner nog igen honom från fotbollsplanen, där han tidigare var en stjärna.

Brita Johansson

Brita Johansson

Revyräven som startade karriären i Strängnäs ”knatterevy”, gick vidare till ungdomsrevyn ”Mersmak” och klättrade för 18 år sedan upp till Strängnäsrevyn. Brita är en chipsälskande musikalnörd, som under många år även var revyns koreograf. År 2009 fick hon det ärofyllda Parnevikstipendiet. Hon jobbar på företaget Emma Israelsson och driver eget tillsammans med syrran. Men bäst gör hon sig i jobbet som ideell revystjärna!

Lovisa Clazon

Lovisa Clazon

Uppvuxen i kulisserna på Strängnäsrevyn då hon följt med mamma Anna-Lena på repetitionerna sen hon var 2 veckor gammal. Lovisa är inne på sitt 8:e år på scenen och har på senare tid även börjat skriva både sketch- och sångnummer. När Lovisa inte spexar loss så arbetar hon på företaget Emma Israelsson. Hon är en fotbollsnörd som gillar öl och chips och är en hejare på dialekter. Om hon ska utmana sin mamma i antal revyuppsättningar så har hon bara 26 år kvar att spela.

Magnus Myllis

Magnus Myllis

Magnus Myllis, asfaltsläggare med egen firma, som kör runt med den fetaste bilen i stan. Han har komiken i kroppen och ingen i publiken kommer undan ett skratt när han är i farten. Förutom att stå på scenen är Myllis en hejare på att spela golf, han har bara ett litet handikapp.. Magnus är en skicklig manusförfattare som år 2018 kom till final i Revy-SM med två egenskrivna nummer och vann den ärofyllda Karl Gerhard-hatten.

Cecilia Larsson

Cecilia Larsson

En berest tjej som bland annat bott på exotiska platser som Jamaica, Kenya och Vansö. I fyra år jobbade Cicci som reseguide och destinationschef på Fritidsresor. Idag pluggar hon Utveckling och internationellt samarbete på Södertörns högskola.

PRODUCENT

Annica Hultin Näsman

Annica Hultin Näsman

Annica har tidigare stått på scenen i Strängnäsrevyn, men har i år sadlat om till revyns producent. Några av er kanske har njutit av hennes skönsång på Viking Cinderella, där hon jobbar som kryssningsvärd. När hon är på fastlandet så jobbar hon som musiklärare. Annica har även synts på scenen i bland annat Vetlandarevyn och i Strängnäs ungdomsrevy.

PRODUCENT

Stina Lövegard

Stina Lövegard

Stina gör sitt tredje år som producent i Strängnäsrevyn. För 35 år sedan startade hon sin revykarriär i Åkersbergarevyn och har sedan 1995 varit en del av Strängnäsrevyn. Hon började med att stå på scenen, men har på senare tid jobbat runtom. Stina är mottagare av det ärofyllda Parneviksstipendiet. Till vardags arbetar Stina som dramapedagog och det är inte omöjligt att ni har sett henne på film eller i reklam, då hon är en flitig statist.

REGISSÖR & KOREOGRAF

Sanna Ekman

Sanna Ekman

Vi är otroligt glada över att ha Sanna Ekman som både regissör och koreograf för årets revy. Sanna är före detta modell, professionell dansare och koreograf. Efter att ha spelat en roll i sin farbror Göstas kultfilm ”Morrhår och ärtor”, utbildade hon sig till skådespelare i New York under 6 år. Väl tillbaka i Sverige har Sanna mestadels jobbat som skådespelerska. Hon har bland annat medverkat i filmer och serier som: Tre kronor, Johan Falk, Solsidan, Förortsungar, Nya tider, Reine och Mimmi i fjällen och Lyckligare kan ingen vara.
Idag jobbar Sanna mestadels med regi både inom film och på teater- och musikalscenen.